Tervetuloa laivaan!

Bootti on Oulussa sijaitseva ravintolalaiva, jossa nautitaan auringosta hyvässä seurassa!

Laiva toimii merellisenä olohuoneena, jonne ovat tervetulleita kaikki vesille kaipaavat ja meri-ilmasta nauttivat. Meillä aurinkokannelle paistaa koko pitkän päivän ja mukaan mahtuu 150 henkilöä. Sijaintimme on Vännmanninsaari (Kaarlenväylä) ja laivaan astutaan kaupunginteatterin läheltä, Pikisaaren sillan kupeesta. Pelkoa merisairaaksi tulemisesta ei kuitenkaan ole, sillä köydet eivät irtoa ja Bootti pysyy kotilaiturissaan. Palvelemme asiakkaita klo 10 ja puolenyön välillä, siis aamusta iltaan. Päivä alkaa kahveilla ja lounaalla tarjoillaan mm. maakuntaruoka lohisoppaa.

Iltaa kohti tunnelma tiivistyy ja saatavilla on nälän nujertava laivamenu. Kesäillan menon kruunaavat kylmät juomat, drinkit, teematapahtumat ja esiintyjät. Lisäksi Bootilla on mahdollista järjestää yritys- ja yksityistilaisuuksia. Tervetuloa laivaan!

Galleria

Bootin tarina

Oulu on ollut monenlaisten reittien ja kohtaamisten solmukohta. Väkeä on liikkunut seudulla jo kivikauden lopulta ja kyseessä on toki myös Pohjois-Suomen vanhin kaupunki. Rannat ovat nähneet vuosisatojen saatossa niin norjalaisia erämiehiä, novgorodilaisia ryöstäjiä kuin viikinkejäkin – englantilaisia Oulujoen jättiläisiä narraamaan tulleita lohiloordeja unohtamatta.

Bootin tarina juontaa juurensa erään ranskalaisen aatelisen, Élise Noblessen seikkailunhaluun ja salamana syttyneeseen rakkauteen suomalaista luontoa kohtaan. Nuorena leskeksi jääneen ja tutkimusmatkoille erikoiseen pohjoiseen päätyneen perijättären kerrotaan kolunneen pohjan perukoita hartaudella ja suurella innolla luontoa sekä sen eliöitä havainnoiden perheensä laivansa Bootin kannelta. Hurjan koskenlaskunkin jo koettuaan neiti halusi tutustua tarkemmin alueen ainutlaatuiseen vesistöön ja sen hiekkarantaisiin saariin. Oppaaksi tehtävään suostui kellolainen kalastaja Antti, jonka pienellä veneellä vierailut satamattomiin rantoihin sujuivat helposti. Retkillä Antin valmistama kalakeitto maistui myös bouillabaisseen tottuneelle Éliselle ja nähdyksi tulivat niin Hailuoto, Hermannit, kuin Kropsukin. Esittelipä Antti salaisen Santapankinkin.

Retki juhannuksen aikaan, päälle syöksynyt raju ukkoskuuro, suojautuminen rannan heinäaittaan ja ihmisen kaipuu toisen lähelle johtivat lopulta kosintaan Bootti-laivan pöydässä nro. 6. Vieläpä samana kesänä tanssittiin häitä Bootin kannella puolen kaupungin voimin!

Bootti toimi oululaistuneen Élisen, Elsan, omistuksessa pienenä kauppa-aluksena, joka toi kaupunkiin ruokaa, vaurautta ja hauskanpitoa, kunnes Toppilan kanavan valtasivat maailman meriä purjehtivat suuret valtamerialukset. Elsan perustama viehättävä putiikki torin laidalla paloi vuosikymmeniä myöhemmin, mutta Bootti jatkaa elämäänsä merellä viihdyttäen oululaisia ja Ouluun saapuvia matkalaisia. –Ehkä moni heistäkin rakastuu palaan Oulua, tai ainakin Antin lohikeittoon?